Klanten van vaste en mobiele telecomproviders stappen relatief weinig over naar concurrenten. Nederlanders zitten gemiddeld al zes jaar bij hun mobiele provider en acht jaar bij hun vaste provider.

Dat blijkt uit een onderzoek dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) woensdag heeft gepubliceerd. Het onderzoek werd in het voorjaar van 2016 uitgevoerd onder ruim 900 Nederlanders.

In de afgelopen drie jaar is slechts 21 procent van de Nederlanders overgestapt naar een andere mobiele provider. Datzelfde percentage wisselde in de afgelopen drie jaar van vaste provider.

Mensen zeggen over het algemeen tevreden zijn over hun huidige provider, en daarom niet te willen overstappen. Als mensen overstappen, dan doen ze dat vooral om te besparen op hun abonnementskosten of om toegang te krijgen tot een betere bundel.

Oriënteren

In het komende jaar is iets minder dan een kwart (24 procent) van de consumenten van plan om zich te oriënteren op een overstap naar een andere mobiele provider. Minder mensen (17 procent) onderzoeken of zij beter kunnen wisselen naar een andere vaste aanbieder.

Ongeveer twee derde van de vaste en mobiele klanten vindt hun huidige abonnement redelijk geprijsd. Van de overige consumenten vindt een meerderheid hun abonnement te duur.

Twee derde van de consumenten vinden het moeilijk om telecomabonnementen te vergelijken. Daarom gaat de ACM in gesprek met providers om te kijken hoe die situatie kan worden verbeterd, laat de toezichthouder woensdag weten.