Samsung zou voor zijn volgende vlaggenschiptelefoon Galaxy S8 het voorbeeld van Apple volgen en het apparaat zonder koptelefooningang leveren.

Dat schrijft SamMobile op basis van bronnen. Koptelefoons moeten in de Galaxy S8 via de usb-c-poort aangesloten worden, dezelfde als waar de oplader in moet. Dat betekent dat de Galaxy S8 evenals de iPhone 7 niet tegelijk een koptelefoon en een lader kan herbergen.

Die beslissing kwam concurrent Apple eerder dit jaar op kritiek te staan. "Het verdwijnen van de koptelefoonpoort is geen ramp, zoals anderen hebben doen voorkomen, maar echt een vooruitgang is het ook niet", schreven wij in onze review.

Het weglaten van de koptelefoonpoort zou Samsung in staat stellen om een grotere batterij in de Galaxy S8 te stoppen en het toestel dunner te maken.

Harman

Daarnaast is Samsung volgens FoneArena van plan om de Galaxy S8 van high-end stereospeakers van auto- en audioapparatuurfabrikant Harman te voorzien. Samsung is bezig met een overname van dat bedrijf voor een bedrag van zo’n 8 miljard dollar. Het zou de eerste keer zijn dat een Galaxy-toestel twee speakers krijgt in plaats van één.

Samsung kondigt de Galaxy S8 naar alle waarschijnlijkheid in het voorjaar van 2017 aan. Dat zal vermoedelijk op het Mobile World Congress in februari in Barcelona gaan gebeuren, hoewel er ook geruchten gaan dat Samsung tot april wil wachten om zich ervan te vergewissen dat een debacle als met de Galaxy Note 7 niet nogmaals voor komt..