In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze week hebben we het over smartphones in het verkeer en een belangrijke Uber-rechtszaak.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (9 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Automodus

Moeten smartphones een speciale automodus krijgen, die wordt geactiveerd als de gebruiker achter het stuur zit? Zowel in de VS als in Nederland kijkt de overheid naar deze mogelijkheid.

Verkeersveiligheidsorganisaties zijn bezorgd dat smartphonegebruik zorgt voor een toename in het aantal auto-ongelukken. Kan een nieuwe technologie daar de oplossing voor zijn?

Uber-rechtszaak

Vertegenwoordigers van Uber waren deze week in Luxemburg, waar het Europees Hof van Justitie een hoorzitting hield in een belangrijke rechtszaak over de taxidienst. Daar staat één vraag centraal: is Uber een tranpsortbedrijf, of een alleen een digitaal platform dat passagiers in contact brengt met chauffeurs?

Het antwoord op die vraag kan grote gevolgen hebben, voor Uber en voor de hele transportsector.

Oproep

NU.nl is op zoek naar slachtoffers van internetoplichting. Eerder deze week reageerden al tientallen mensen op onze oproep. Wil jij met jouw verhaal ook bijdragen aan een onderzoek naar internetoplichting in Nederland, stuur ons dan een bericht.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.