Een Taiwanese elektronicaproducent zou de eerste prototypes van de Surface Phone, de nieuwe Microsoft-smartphone waar al lange tijd geruchten over gaan, aan het maken zijn.

Dat meldt MSPoweruser dinsdag op basis van een bericht in de Taiwanese media. Productie van de prototypes zou gebeuren bij Pegatron, een bedrijf dat ook levert aan Apple en dat verantwoordelijk zou zijn voor het maken van de Surface Studio, de nieuwe all-in-one-pc van Microsoft.

Het is onduidelijk wanneer de smartphone zal verschijnen. Volgens eerdere geruchten zou het toestel in 2016 op de markt komen, maar Microsoft lijkt de productie van de Surface Phone fors te hebben vertraagd.

Directeur Satya Nadella van Microsoft zei meermaals dat het bedrijf wel actief wilde blijven op de mobiele markt, maar alleen als Microsoft iets unieks kan doen. 

Mogelijk wil het bedrijf inzetten op Continuum, de functie in de mobiele versie van Windows die het mogelijk maakt om een smartphone ook te gebruiken als een desktop-pc, door hem te koppelen aan een dockingstation. Er zijn al enkele smartphones op de markt die deze functie bezitten, maar die zijn niet succesvol geweest.