De LG G6, het volgende vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse smartphonemaker, krijgt mogelijk een irisscanner om het toestel te ontgrendelen.

The Korea Herald meldt dat LG onlangs een smartphonemodule heeft onthuld die als camera en als irisscanner dient. Bronnen in de industrie verwachten dat deze module in de G6 zal worden verwerkt.

Dit jaar werd ook de Galaxy Note 7 van Samsung al voorzien van een irisscanner. Die smartphone werd echter teruggeroepen vanwege accuproblemen.

De G5, die vorig jaar verscheen, had een modulair ontwerp, waarbij de accu kon worden uitgeschoven en vervangen. Ook konden er nieuwe functies aan de onderkant van het toestel worden toegevoegd. De nieuwigheid was opvallend, maar leverde geen verkoopsucces op.

Twijfel

Het is onduidelijk of dit modulaire ontwerp volgend jaar opnieuw wordt gebruikt in de G6. Volgens eerdere geruchten twijfelde LG daar nog over. The Korea Herald meldt alleen dat de accu weer verwijderbaar zal zijn, maar het is onduidelijk of er ook andere modules kunnen worden ingevoegd.

De LG G5 werd vorig jaar onthuld tijdens de smartphonebeurs MWC, in februari. Het is niet bekend of ook de opvolger tijdens deze beurs zal worden gepresenteerd.