Samsung SDI, de afdeling van het conglomeraat die verantwoordelijk is voor de productie van batterijen, heeft na het fiasco rond de ontploffende Galaxy Note 7 te maken met veel bezorgde klanten en reputatieschade.

Anonieme medewerkers en klanten van SDI zeggen donderdag tegen Reuters dat het bedrijf veel vragen krijgt over de veiligheid van zijn accu's.

Het bedrijf Samsung SDI staat volledig los van Samsung Electronics, de maker van Samsung-smartphones. SDI verkoopt ook veel accu's aan andere bedrijven, waaronder Apple en verschillende autofabrikanten.

Sinds bleek dat de accu in de Note 7 spontaan kon ontploffen, met een grote terugroepactie als gevolg, heeft SDI ongeveer één vijfde van zijn marktwaarde verloren. 

"Sinds de eerste terugroepactie hebben we veel vragen gehad van cliënten, waaronder Apple, over de veiligheid van de accu's die in hun producten worden gebruikt", aldus een medewerker van SDI.

Uitleg: Problemen rond brandgevaarlijke Note 7
Uitleg: Problemen rond brandgevaarlijke Note 7

Niet blij

Volgens de accumaker was de batterij in de Galaxy Note 7 een nieuw ontwerp. Andersoortige accu's die voor andere bedrijven werden gemaakt zijn volgens het bedrijf wel veilig.

Een bron die werkt bij een klant van SDI in de autobranche zegt "niet blij" te zijn vanwege het veiligheidsprobleem met de Note 7. Volgens analisten zal de reputatieschade vooral voor problemen zorgen bij het aantrekken van nieuwe klanten.

Samsung heeft nog altijd geen details bekendgemaakt over het probleem dat leidde tot brandgevaar in de Note 7-accu's. Daar wordt nog onderzoek naar gedaan.