Apple is met een reparatieprogramma gestart voor modellen van de iPhone 6S die soms onverwacht uitschakelen. De toestellen worden van nieuwe accu’s voorzien.

iPhones geproduceerd tussen september en oktober 2015 zijn door het probleem getroffen, aldus Apple op een speciale webpagina. Klanten die hier last van hebben, kunnen naar de Apple Store om de batterij gratis te laten vervangen.

Apple benadrukt dat alleen het accuprobleem wordt behandeld in de betreffende toestellen. iPhones die buiten de periode zijn gemaakt, worden mogelijk niet kosteloos gerepareerd. Andere defecten zoals kapotte schermen worden niet behandeld.

Het nieuwe reparatieprogramma komt kort nadat de Chinese variant van de Consumentenbond een rechtszaak aanspande tegen Apple wegens de uitvallende telefoons. Daarbij werd niet alleen geklaagd over de iPhone 6S, maar ook over de iPhone 6. Die laatste komt niet voor in het reparatieprogramma van Apple.

Een paar dagen geleden startte Apple een ander reparatieprogramma voor de 'aanraakziekte' van de iPhone 6 Plus. Het scherm van dit toestel kan op termijn niet meer reageren.