Google verbant accounts van doorverkopers Pixel-telefoons

Google-gebruikers die de Pixel-telefoons bestelden om hem vervolgens door te verkopen, zijn verbannen van alle diensten van de internetgigant.

"We hebben een initiatief ontdekt waarbij consumenten werd gevraagd om Pixel-apparaten voor een reseller te kopen. Deze reseller verkocht de toestellen vervolgens aan zijn klanten", aldus Google tegenover SlashGear

Volgens Google is het niet toegestaan om producten voor doorverkoop te kopen in de online winkel. Bij doorverkoop zou een hogere prijs worden gehanteerd, iets dat Google wil voorkomen. 

De Pixel-telefoon is officieel nog niet in Nederland verkrijgbaar. De telefoon kan alleen worden geïmporteerd uit het buitenland, waarbij doorverkoop een grote rol speelt. Het is onduidelijk of gebruikers van doorstuurdiensten die smartphones exporteren door de maatregel zijn getroffen.

De Google-gebruikers die meehielpen bij de doorverkoop zijn van alle grote Google-diensten verbannen. Gmail, Google Foto’s en Google Drive zijn hierdoor bijvoorbeeld allemaal niet beschikbaar.

De gevolgen van de verbanningen zijn volgens Google minimaal, omdat veel van de betreffende accounts enkel zijn gemaakt om de telefoons te bestellen. Sommige klanten gebruikten echter hun eigen hoofdaccount en waren niet bewust van het Google-beleid. Op het moment is het bedrijf in gesprek met deze getroffen klanten

Lees meer over:
Tip de redactie