Nieuwe smartphonechip Qualcomm is 27 procent sneller dan voorganger

Qualcomm en Samsung hebben donderdag de Snapdragon 835 onthuld. De smartphonechip, die volgend jaar vermoedelijk in veel premium-smartphones zal zitten, is 27 procent sneller dan de eerdere Snapdragon 820 en 821.

Dat meldt Qualcomm op zijn website. Ook verbruikt de chip dertig procent minder ruimte en veertig procent minder energie in vergelijking met zijn voorgangers.

Qualcomm meldt dat de chip nu wordt geproduceerd en begin volgend jaar door de eerste smartphonefabrikanten wordt gebruikt. Vermoedelijk krijgt de Snapdragon 835 een plek in de Samsung Galaxy S8 en andere prominente Android-toestellen.

De chip is de eerste die wordt geproduceerd met onderdelen op een schaal van 10 nanometer. Het nieuwe fabricageproces betekent dat er miljoenen meer transistors aanwezig zijn binnen de kleinere processor. Eerder werden transistoren gemaakt op een schaal van 14 nanometer.

Daarnaast zal de Snapdragon 835 Quick Charge 4.0 introduceren. Dat is een technologie waarmee smartphones sneller opgeladen kunnen worden. Versie 4.0 laadt apparaten twintig procent sneller op en is dertig procent efficiƫnter dan het eerdere Quick Charge 3.0. Ook laat de nieuwe versie gebruikers meer soorten oplaadkabels gebruiken.

Lees meer over:
Tip de redactie