Aantal Vodafone-klanten neemt wederom af

Het aantal abonnees bij telecomprovider Vodafone Nederland is in het afgelopen half jaar afgenomen.

Dat maakt de operator bekend in zijn nieuwe halfjaarcijfers. Het aantal mobiele aansluitingen bij Vodafone daalde met 3,3 procent ten opzichte van een jaar geleden, naar 4,963 miljoen.

Vodafone wijt de daling aan een krimpend aantal prepaidklanten. De hoeveelheid klanten met een abonnement nam in het afgelopen half jaar toe. Ook het aantal zakelijke gebruikers bij Vodafone steeg.

Hoewel het aantal klanten is afgenomen, wordt er meer data op het netwerk van Vodafone verbruikt. In het afgelopen half jaar werd er 21.727 terabyte verstookt, een stijging van 31,1 procent ten opzichte van dezelfde periode afgelopen jaar. 

Ziggo

Vodafone gaat fuseren met Ziggo, zodat de bedrijven alles-in-één-abonnementen kunnen aanbieden. De provider moest daarom onlangs zijn thuisdiensten verkopen aan T-Mobile.

De Vodafone Thuis-klanten die met de overname zijn verloren, zijn bij de op dinsdag gepubliceerde halfjaarcijfers nog niet meegerekend. De overname is nog niet volledig afgerond. Vodafone Thuis heeft ongeveer 150.000 klanten, die na de overname bij T-Mobile zitten.

Lees meer over:
Tip de redactie