Ook Asus werkt aan smartphone met Google Tango-camera's

Naast Lenovo werkt ook Asus aan een smartphone die de experimentele Tango-camera's van Google gebruikt. Met de camera's kunnen 3D-beelden worden vastgelegd en kunnen verschillende augmented reality-apps worden gebruikt.

Asus-directeur Jerry Shen heeft gezegd dat de Zenfone AR-smartphone tijdens gadgetbeurs CES 2017 zal worden onthuld, meldt Digitimes maandag. Die beurs vindt begin januari plaats in Las Vegas.

In de VS verkoopt Lenovo inmiddels zijn Phab 2 Pro, de allereerste Tango-telefoon. Het apparaat, van 499 dollar, heeft drie camera's, waaronder één met een speciale dieptesensor.

De telefoon kan onder meer worden gebruikt om een 3D-scan van een ruimte te maken. Vervolgens kunnen apps relevantie informatie tonen, zoals commentaar bij schilderijen in een museum of route-aanwijzingen.

Zenbo

Asus verkoopt vooralsnog geen smartphones in Nederland, dus het lijkt onwaarschijnlijk dat de ZenFone AR hier zal verschijnen.

Shen maakte ook bekend dat Asus zijn Zenbo-robot, die moet helpen met huishoudelijke taken, nog voor het eind van het jaar op de markt brengt in Taiwan. In het tweede kwartaal van 2017 moeten de VS en andere markten volgen.

Lees meer over:
Tip de redactie