Het aantal abonnees van T-Mobile is wederom gestegen, terwijl de brutowinst en omzet in het afgelopen kwartaal zijn gedaald.

Dat blijkt uit kwartaalcijfers over Nederland die T-Mobile donderdagochtend presenteert. De provider heeft inmiddels 2.911.000 abonnees, 54.000 meer dan in het kwartaal ervoor. In het afgelopen jaar zijn er in totaal 136.000 abonnees bij gekomen.

Als de provider ook andere gebruikers zoals prepaidklanten meerekent, dan steeg het klantenaantal naar 3,7 miljoen mensen. Dat is een stijging van 0,5 procent vergeleken met afgelopen jaar.

T-Mobile zag de brutowinst ten opzichte van vorig jaar echter dalen met 27,8 procent, naar 91 miljoen euro in het afgelopen kwartaal. Dat is ook minder dan in het kwartaal daarvoor, toen er 102 miljoen euro winst werd gemaakt. 

De omzet kromp met 4,2 procent ten opzichte van het jaar ervoor, naar 332 miljoen euro. Vergeleken met het vorige kwartaal is de omzet wel licht gestegen.

Op het netwerk van T-Mobile wordt vergeleken met afgelopen jaar 59 procent meer data verbruikt.

Vodafone Thuis

Bij de nieuwe gebruikerscijfers en financiële data rekent de operator niet de recente overname van vaste televisie- en internetdienst Vodafone Thuis mee. Deze overname werd pas na het afsluiten van het kwartaal aangekondigd en moet nog officieel worden afgerond.

De aankoop van Vodafone Thuis zal op termijn het klantenbestand van T-Mobile doen groeien. Bestaande abonnees van de Vodafone-diensten worden naar T-Mobile overgezet. Vodafone Thuis heeft circa 150.000 klanten.

De effecten van andere nieuwe diensten, zoals thuisinternet via 4G en oneindige data-abonnementen voor muziekdiensten, zijn in deze kwartaalcijfers nog niet duidelijk. Beide diensten startten pas na het einde van het kwartaal.