Samsung zou de Galaxy S8 in normaal en groter formaat uitbrengen, om het toestel aantrekkelijk te maken voor klanten van de geannuleerde Note 7.

De Galaxy S8 verschijnt in schermgroottes van 5,7 en 6,2 inch, meldt het Koreaanse The Investor.

Verwacht werd dat Samsung de S8 in februari tijdens Mobile World Congress in Barcelona aan zou kondigen, maar geruchten spraken maandag van een vertraging tot april.

Als het toestel inderdaad die schermformaten krijgt, is dat weer iets groter dan de schermen van de Galaxy S7. De Galaxy S7 heeft een scherm van 5,1 inch, de S7 Edge meet 5,5 inch. De door brandproblemen geschrapte Note 7 had een schermformaat van 5,7 inch.

Randloos scherm

Samsung werkt aan een randloos telefoonscherm. Wanneer zo'n scherm in de S8 gebruikt zou worden, zou het fysieke formaat van de telefoon niet groeien ondanks de toename in schermgrootte.

De Note 7 werd in oktober uit de verkoop gehaald en productie werd gestaakt, na aanhoudende problemen met plotselinge ontbranding. Samsung onderzoekt nog wat de oorzak van die problemen is.

Het Koreaanse bedrijf zag de winst over het afgelopen kwartaal nagenoeg verdampen als gevolg van het fiasco van de Note 7.