Samsung werkt aan een slimme assistent voor de Galaxy S8, het toestel dat naar verwachting eind februari wordt gepresenteerd. 

Dat meldt persbureau Reuters zondag. Naast aan het nieuwe vlaggenschip, moet de slimme assistent worden toegevoegd aan meer elektronische producten van Samsung zoals koelkasten. 

In oktober werd bekend dat de Zuid-Koreaanse techgigant voor een onbekend bedrag startup Viv Labs heeft overgenomen. Dat bedrijf werd opgericht door de bedenkers van Siri, de slimme assistent van Apple. Samsung meldde destijds dat het de virtuele assistent in de tweede helft van 2017 in nieuwe toestellen wilde implementeren. 

Met de nog naamloze slimme assistent treedt Samsung in de voetsporen van onder andere Apples Siri, de Google Assistant en Alexa, de slimme assistent van Amazon. 

Niet overhaasten

De presentatie van de S8 wordt verwacht op het Mobile World Congress in Barcelona eind februari. De kans is klein dat het toestel eerder wordt gelanceerd: het bedrijf wil de werkzaamheden niet overhaasten na het debacle met de ontvlammende batterijen van de Galaxy Note 7s.

Vorige maand meldde het Zuid-Koreaanse ETNews dat de S8 mogelijk geen fysieke thuisknop krijgt. Vermoedelijk krijgt het toestel een virtuele knop achter glas. Daarnaast zou Samsung ook werken aan een scherm zonder randen.