De smartphonedivisie van techfabrikant LG heeft in het meest recente kwartaal verlies gemaakt, waardoor er minder winst werd gemaakt dan in hetzelfde kwartaal van 2015.

Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt in zijn kwartaalcijfers. LG Mobile Communications boekte 436,4 miljard Koreaanse won verlies, omgerekend ongeveer 350 miljoen euro. 

Het verlies is te wijten aan een lagere verkoop van premium-smartphones, aldus LG. Daarnaast werd er in het afgelopen kwartaal geld geïnvesteerd in het herstructureren van de werkstructuur binnen het smartphonebedrijf. 

De mobiele tak van LG maakte in het derde financiële kwartaal 2,5 biljoen won omzet, omgerekend ongeveer 2,1 miljard euro. Dat is 23 procent minder dan in hetzelfde kwartaal afgelopen jaar.

LG boekte ondanks de slechte smartphonecijfers winst. De operationele winst van het gehele bedrijf bedroeg in het derde kwartaal 283,2 miljard won, omgerekend 227 miljoen euro. Dat is 3,7 procent minder dan hetzelfde kwartaal vorig jaar, toen er een operationele winst van 294 miljard won werd gemaakt. De positieve cijfers zijn aan andere divisies binnen LG te danken.

Huishoudelijke apparatuur

De LG-tak die zich richt op huishoudelijke apparatuur zag bijvoorbeeld een groei. De operationele winst nam met 40 procent ten opzichte van vorig jaar toe, met een bedrag van 342,8 miljard won (280 miljoen euro). 

LG zag een groei in verkoop van autocomponenten, maar boekte wegens onderzoek alsnog een verlies van 16,2 miljard won (13 miljoen euro) binnen deze divisie. Het bedrijf verwacht hier verder in te groeien met de opkomst van elektrische voertuigen.

De televisietak van LG boekte volgens het bedrijf ook goede cijfers, maar zag door prijsdaling op de markt amper verandering. Er werd een operationele winst van 381,5 miljard won (306 miljoen euro) gemeld.