Techgigant Samsung is in Zuid-Korea aangeklaagd door 527 klanten, wegens de brandproblemen met de Galaxy Note 7.

De 527 consumenten willen compensatie voor de gemaakte kosten bij het terugsturen, meldt AP. Er zou ook betaald moeten worden voor de gespendeerde tijd bij het inruilen en overzetten van data. De klanten hebben samen één rechtszaak aangespannen, onder leiding van advocaat Peter Young-Yeel Ko. 

Tot slot willen de aanklagers gecompenseerd worden voor de 'psychologische schade' bij het gebruik van een gevaarlijk product.

Samsung geeft klanten hun geld terug of biedt een vervangende telefoon. Bepaalde bijkomende kosten worden echter niet gecompenseerd.

Eén van de aanklagers zegt duizenden familiefoto’s te zijn kwijtgeraakt. Een ander beweert acht uur te hebben gereisd om de telefoon om te ruilen.

In de Verenigde Staten werd eerder in oktober een vergelijkbare zaak gestart. Andere consumenten kunnen zich bij deze class action aansluiten.

Upgrade

Zuid-Koreanen die een Galaxy S7 nemen ter vervanging van de Note 7, mogen op een later moment upgraden naar de Galaxy S8 of Note 8. Daarvoor moeten ze dan de helft van de toestelprijs betalen. Daarmee bevestigde Samsung indirect de komst van de nieuwe smartphones.
  
Bronnen beweerden eerder op maandag dat de ontwikkeling van de Galaxy S8 kort is uitgesteld, terwijl er onderzoek wordt gedaan naar de Note 7-problemen.