LG stapt af van het modulaire systeem van de G5-smartphone. De G6, die vermoedelijk volgend jaar op de markt komt, zal niet kunnen worden uitgebreid met accesoires die direct op het toestel kan worden bevestigd.

LG heeft een meer traditionele smartphone in ontwikkeling, meldt het Zuid-Koreaanse ETNews vrijdag op basis van meerdere bronnen in de smartphone-industrie.

De G5 kan worden uitgebreid met diverse accesoires die in het toestel kunnen worden geschoven, zoals een extra grote batterij, een cameragreep of een betere luidspreker.

Waarschijnlijk zijn tegenvallende verkopen de aanleiding voor LG om niet door te gaan met het systeem. Veel mensen zouden bovendien niet of nauwelijks van modules wisselen na de aanschaf van het toestel.

Twijfel

Intern bij LG wordt er nog getwijfeld aan het besluit om te stoppen met modulaire smartphones. Zo zouden medewerkers bang zijn dat LG daarmee het vertrouwen van investeerders verliest.

Ook worden de modules die al zijn uitgebracht overbodig als ze niet te gebruiken zijn op nieuwe toestellen. De G6 komt vermoedelijk in de lente van 2017 op de markt.