'Samsung vergoedt bijkomende schade Galaxy Note 7 nauwelijks'

Samsung is vooralsnog niet of nauwelijks bereid om schade te vergoeden die is ontstaan door het ontvlammen van een Galaxy Note 7. 

Dat zeggen althans drie Amerikaanse (voormalige) eigenaren van het toestel tegen The Guardian.

De drie doen in de Britse krant hun beklag over de schade-afhandeling van Samsung. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zou slecht voorbereid zijn op de terugroepactie, tegenstrijdige signalen afgeven en nauwelijks bereid zijn om schade te vergoeden.

John Barwick uit Illinois vertelt dat hij begin september lag te slapen toen de Note 7 van zijn vrouw ontvlamde op het nachtkastje. De Amerikaan spreekt van een vlam van een meter hoog. 

Naast zijn nachtkastje zouden het matras, de gordijnen, het tapijt en de vloer zijn beschadigd door het vuur en de chemicaliën. Hij raamt de schade in zijn slaapkamer op 9.000 dollar (8.100 euro). Samsung zou nauwelijks bereid zijn om iets te vergoeden. 

Video: Het ontvlammen uitgelegd

'Huis onbewoonbaar'

Een andere toesteleigenaar, Wesley Hartzog, vertelt dat zijn Note 7 in de garage ontvlamde. Volgens de man vloog daardoor zijn woning in brand. Hij zegt dat zijn huis onbewoonbaar is geworden. Daarnaast zouden ook zijn motor, auto en fietsen zijn beschadigd. 

Hartzog vertelt aan The Guardian dat Samsung eerst had toegezegd voor zijn hotelovernachtingen te betalen, maar daar later op terugkwam. Hij is nog met het bedrijf in onderhandeling over de schadevergoeding.

Het bedrijf wilde niet reageren op de klachten over de schade-afhandeling. 

Verboden in het vliegtuig

Samsung is bezig met een tweede grootschalige terugroepactie nadat ook bij de nieuwe lichting van de Note 7 sprake bleek van ontvlammingsgevaar. 

Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht miljarden euro's aan omzet mis te lopen door de problemen met het toestel.

Lees meer over:
Tip de redactie