Modulaire Fairphone 2 krijgt nieuwe behuizing

De Fairphone 2, de 'eerlijke' smartphone van Nederlandse makelij, krijgt een nieuw uiterlijk. Het bedrijf achter de telefoon heeft een nieuwe behuizing ontworpen.

Dat maakt het in Amsterdam gevestigde Fairphone dinsdag bekend. De Fairphone bestaat zo veel mogelijk uit onderdelen die op eerlijke wijze zijn vervaardigd, met respect voor mensenrechten en het milieu.

De Fairphone 2 had al een 'modulair' ontwerp; onder meer de behuizing en de camera kunnen worden verwijderd en vervangen. De behuizing is het eerste onderdeel dat ook daadwerkelijk op de schop gaat.

Volgens Fairphone maakt de nieuwe behuizing het toestel als geheel dunner en gemakkelijker om vast te houden. "Het is voor ons een manier om de telefoon te updaten zonder een nieuwe te hoeven maken", zegt mede-oprichter Miquel Ballester van Fairphone tegen NU.nl.

"Een van de belangrijkste doelen van de Fairphone 2 was om de levensduur van het product te verlengen, en deze nieuwe behuizing past bij dat doel."

Verkoop

Fairphone werkt ook aan een nieuwe cameramodule. Daar wil Ballester echter nog geen details over kwijt.

De Fairphone 2 is vanaf dinsdag verkrijgbaar met de nieuwe behuizing, al wordt het toestel pas halverwege december geleverd. De prijs blijft gelijk: 525 euro. Later zal de case ook los beschikbaar komen voor de 50.000 mensen die al een Fairphone 2 hebben gekocht. Dan zal hij 30 euro kosten.

Voorlopig blijft Fairphone zich focussen op het verbeteren van zijn tweede smartphone. Een Fairphone 3 is nog niet in beeld.

Lees meer over:
Tip de redactie