Samsung gaat alle Note 7-toestellen weggooien

Samsung is niet van plan de Note 7 nog te repareren of te refurbishen, maar gaat alle toestellen weggooien.

"We hebben een proces om de telefoons veilig weg te gooien", zegt een woordvoerder van Samsung woensdag tegen Motherboard. Samsung maakt niet duidelijk op welke manier het de ruim 2 miljoen bestaande exemplaren van de Note 7 weg zal gooien.

Kyle Wiens, CEO van populaire reparatiesite iFixit, vreest voor de gevolgen voor het milieu. Wiens wijst op de vele niet te recyclen onderdelen van de grotendeels ongebruikte toestellen, zoals het indium in touchscreens en het kobalt in de accu's.

"Dit zijn milieutechnisch gezien allemaal erg dure grondstoffen", aldus Wiens. "Het is erg triest om ze allemaal ongebruikt gerecycled te zien worden."

Speciale verpakking

Motherboard wijst ook nog op de terugroep-procedure van Samsung. Consumenten die de Note 7 al hadden krijgen allemaal een speciale retourdoos bestaande uit vier lagen, die uit veiligheidsoverwegingen niet per vliegtuig vervoerd mag worden.

Samsung stopte op dinsdag permanent met de productie en verkoop van de Note 7, nadat de toestellen in brand vlogen. Waarom dat gebeurde wordt nog onderzocht, geruchten wijzen op problemen met de accu en fouten in het productieproces.

Sommige gebruikers met een Galaxy S7, de Samsung-telefoon die al eerder in het jaar verscheen, krijgen op hun smartphone een officiële melding te zien waarin staat dat hun telefoon wel veilig is.

Dinsdag stelde Samsung zijn winstverwachting naar beneden bij in reactie op het Note 7-fiasco. De beurskoers van Samsung daalt als gevolg van de problemen, en analisten schatten dat het schrappen van de Note 7 een strop van zeker 17 miljard dollar (15,4 miljard euro) is voor Samsung.

Uitleg: Problemen rond brandgevaarlijke Note 7

Lees meer over:
Tip de redactie