'Vervangende Note 7 had ander mankement dan eerdere versie'

De exemplaren van de Note 7 die in eerste instantie in brand vlogen hadden mogelijk een ander mankement dan de vervangende modellen, die eveneens konden ontvlammen.

Dat denken onderzoekers, meldt een anonieme bron tegen Bloomberg. Samsung staakte de productie en verkoop van de Note 7 dinsdag permanent, nadat modellen uit zowel de eerste lichting als de vervangende en aangepaste tweede lichting spontaan in brand vlogen.

Het probleem met de eerste lichting van de Note 7 zou zijn veroorzaakt door het formaat van de batterijen die door Samsung SDI zijn ontwikkeld. Die zouden iets te groot zijn geweest voor de Note 7 en daarom licht samengeknepen worden, met ontvlamming als gevolg.

Samsung legde de productie van de Note 7 na de eerste incidenten stil, en schakelde voor nieuwe en vervangende exemplaren over op batterijen van het Chinese ATL.

Nieuwe fouten

Bij die omschakeling naar een andere batterij zouden er echter fouten in de productielijn van de Note 7 zijn geslopen waardoor ook de vervangende exemplaren brandgevaarlijk bleken. Wat dat probleem precies was, is nog onduidelijk.

​Zowel Samsung als de Amerikaanse overheid hebben nog geen officieel uitsluitsel gegeven over de oorzaak van de ontvlammende telefoons. De officiële consumentenwaakhond van de VS doet nieuw onderzoek naar het toestel nadat een Note 7 begin oktober in een vliegtuig in brand vloog.

Samsung verwacht fors minder winst na het debacle rond zijn Note 7. In het derde kwartaal gaat het probleem naar verwachting 2 miljard euro kosten.

Uitleg: Problemen rond brandgevaarlijke Note 7

Lees meer over:
Tip de redactie