De Huawei Mate 9 wordt voorzien van een dubbele camera die wordt ontworpen door Leica en een accu die razendsnel kan worden opgeladen.

Dat meldt PhoneArena op basis van berichten op Chinese sociale media.

Aan de achterkant van de Mate 9 zouden twee camera's zitten, van respectievelijk 20 en 12 megapixel. Deze zouden samen kunnen werken om mooiere foto's te maken.

Ook de P9 van Huawei had al zo'n dubbele camera, toen met twee sensoren van 12 megapixel. Het speciale camerasysteem zorgt voor mooiere foto's bij slecht licht en maakt het ook mogelijk om achteraf nog scherp te stellen.

Accu

De accu in de Mate 9 zou in vijf minuten voor de helft kunnen worden opgeladen. Die 'Super Charge Technology' werd een jaar geleden al eens door Huawei gedemonstreerd, maar werd nog nooit daadwerkelijk in een toestel verwerkt. In de demonstratie werd de accu nog uit een toestel verwijderd en in een speciale oplader geplaatst.

Volgens eerdere geruchten zal de Mate 9 draaien op de nieuwe Kirin 960-chip van Huawei zelf en verschijnen er versies met 4 en 6 GB werkgeheugen, en 64 tot 256 GB opslagruimte.

Vermoedelijk wordt de Mate 9 op 3 november onthuld. Dan houdt Huawei een persevenement in München.

Video: Huawei demonstreert supersnelle smartphonelader

Huawei demonstreert supersnelle smartphonelader
Huawei demonstreert supersnelle smartphonelader