De Samsung Galaxy S8 krijgt mogelijk geen fysieke thuisknop. Vermoedelijk krijgt het nieuwe vlaggenschip van het bedrijf een virtuele knop achter glas of mogelijks zelf het scherm.

Het is nog niet bekend welke techniek Samsung daarvoor wil toepassen, schrijft het Zuid-Koreaanse ETNews vrijdag. De thuisknop van de S7 wordt gebruikt voor inloggen met vingerafdruk en het teruggaan naar het hoofdmenu.

Behalve het verdwijnen van de fysieke thuisknop, zou Samsung ook werken aan een scherm zonder randen. Op die manier is het mogelijk om het scherm net zo groot te maken als de gehele voorkant van de smartphone.

Naast het verwijderen van de schermranden aan de zijkant, zou Samsung ook de rand aan de onder- en bovenkant te verwijderen. Naar verluidt wil Apple dat ook doen met een nieuwe iPhone komend jaar.

Sharp demonstreerde deze week een vergelijkbaar scherm.

Dubbele camera

Ook zou de S8 worden uitgerust met een dubbele camera. Volgens bronnen bij het bedrijf heeft Samsung daartoe al een besluit genomen.

Vermoedelijk wordt de S8 in februari of maart onthuld. Het is onwaarschijnlijk dat de smartphone eerder op de markt komt, omdat Samsung de productie vermoedelijk niet wil overhaasten na problemen met de Note 7.