Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung Electronics verwacht in het derde kwartaal een hogere winst, ondanks de problemen met de nieuwe Galaxy Note 7.

Samsung meldde op basis van voorlopige cijfers dat het operationeel resultaat naar verwachting met 5,5 procent is gestegen tot 7,8 biljoen won (6,3 miljard euro) in vergelijking met een jaar eerder.

De omzet is volgens het bedrijf met ruim 5 procent afgenomen tot 49 biljoen won. Op 27 oktober worden de volledige kwartaalcijfers van Samsung naar buiten gebracht.

Galaxy Note 7

Samsung moest begin september wereldwijd 2,5 miljoen Galaxy Note 7-toestellen terugroepen vanwege problemen met de batterijen, waardoor toestellen expodeerden. Deze telefoons werden kosteloos door de techgigant vervangen.

Hoewel er extra kosten door de telefoonproblemen werden gemaakt, kwam de totaalwinst toch hoger uit dan in het derde kwartaal van 2015. Het concern wist te compenseren door een goede verkoop van onderdelen, zoals geheugenchips en displays.

“Als het terugroepen van telefoons geen hoge kosten met zich had meegebracht, was de winst nog hoger uitgevallen”, vertelt Nomura Holdings-analist Chang Won aan Bloomberg.

Volgens de analist zal de mobiele divisie van Samsung volgend jaar sterk groeien, mits er geen onverwachte problemen zijn.