'LG annuleert plan voor gebogen scherm in G6-smartphone'

LG was van plan om zijn nieuwe smartphonevlaggenschip te voorzien van een gebogen OLED-scherm, maar heeft die plannen in de ijskast gezet.

De LG G6 krijgt volgend jaar ook nog geen behuizing van glas en metaal, stellen bronnen woensdag aan de Zuid-Koreaanse krant Chosun Ilbo. LG heeft niet genoeg capaciteit om de OLED-schermen te leveren en de nieuwe behuizing zou te duur zijn.

LG werkt aan een nieuwe methode om smartphones supersnel op te laden, maar volgens de bronnen zal ook die techniek nog niet aanwezig zijn in de G6. Daarvoor zou de ontwikkeling nog niet ver genoeg zijn.

De behuizing van de G6 zou wel worden gewijzigd ten opzichte van de G5, die was gemaakt van aluminium. Dat toestel was 'modulair' en werd beschikbaar gemaakt met verschillende elementen die aan de onderkant in het toestel konden worden geschoven.

Hoewel dat een unieke functie was, vallen de verkopen van de G5 tegen. Bij de onthulling van de nieuwe LG V20 zei Cho Jun-Ho, hoofd van de smartphonetak van LG, dat er fouten zijn gemaakt bij het uitbrengen van de G5. "Die fout zal ik niet herhalen", zei hij volgens Chosun Ilbo.

Het is nog onduidelijk of dat betekent dat de G6 helemaal geen modulair ontwerp meer krijgt. Daar zou LG intern nog over discussiëren.

Lees meer over:
Tip de redactie