Samsung begint op 10 oktober met het leveren van de Galaxy Note 7 aan Nederlandse klanten die het toestel in de voorverkoop hebben besteld. De lancering in Nederland was uitgesteld toen bleek dat er sprake was van explosiegevaar.

Samsung maakte dat donderdag bekend. De Galaxy Note 7 is door de technische problemen nog altijd niet uitgekomen in Nederland. Wanneer het toestel hier beschikbaar komt voor algemene verkoop, ligt nog niet vast. 

Nederlanders die het toestel vooraf hadden besteld, krijgen als compensatie voor het wachten een geheugenkaart van 128GB toegestuurd. Met een nieuw groen batterij-icoontje in de statusbalk weten klanten dat ze inderdaad een veilig toestel in handen hebben.

Eind augustus lanceerde Samsung de Galaxy Note 7 in de Verenigde Staten, maar al snel bleken enkele tientallen toestellen in de brand te vliegen of te exploderen. Dat komt door een te krachtige accu die oververhit kan raken. Toestellen die al zijn verkocht, worden massaal teruggeroepen.

Omruilen

​Dinsdag werd bekend dat Samsung inmiddels genoeg exemplaren van de Galaxy Note 7 op voorraad heeft om de helft van de teruggeroepen modellen in de Verenigde Staten ook daadwerkelijk om te ruilen. Er zijn een half miljoen vervangende toestellen beschikbaar in het land, zo maakte het Zuid-Koreaanse bedrijf bekend.

Gebruikers kunnen hun toestel omruilen voor een Galaxy S7, een aangepaste Galaxy Note 7 of het volledige aankoopbedrag.