De iPhone die in 2017 zal uitkomen zal vermoedelijk niet over een fysieke thuisknop beschikken. In plaats daarvan zal een virtuele knop in het scherm worden gebouwd. 

Dat meldt de New York Times op basis van twee anonieme Apple-medewerkers. Eerder meldde ook Bloomberg al op basis van anonieme bronnen dat de thuisknop in het toestel van volgend jaar zal verdwijnen. 

De voorkant van het toestel zou volgens diverse geruchten volledig gaan bestaan uit de display, waarmee het toestel er dus uit zien als een plak glas. De vingerafdrukscanner en camera zouden in het scherm worden verwerkt, zo stelde Apple-blogger John Gruber eerder dit jaar.

Naast de te verwachten betere chip en scherpere camera zou de volgende iPhone ook over een OLED-scherm gaan beschikken, dat diepere zwartwaarden kan weergeven. Apple zou de schermen laten maken door Samsung, dat bezig zou zijn de bouw van een nieuwe OLED-fabriek.

Apple zou verder een nieuwe technologie ontwikkelen waarmee toestellen op langere afstanden draadloos opgeladen kunnen worden. Volgens Bloomberg is die technologie volgend jaar gereed, waarmee ook dit in de volgende iPhone zou kunnen verschijnen