De Amerikaanse luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA) adviseert passagiers om hun Samsung Galaxy Note 7-smartphone uit te zetten tijdens de vlucht.

De FAA zei donderdag dat het passagiers met een Galaxy Note 7 adviseert om de telefoon niet op te laden of aan te zetten tijdens vliegreizen.

Daarnaast is het volgens de FAA niet verstandig om de telefoon in de ruimbagage te stoppen. De luchtvaartautoriteit is verontrust over het ontploffingsgevaar van de batterijen in de Samsung-telefoon.

Samsung riep wereldwijd 2,5 miljoen toestellen terug na meldingen van ontplofte batterijen. Drie Australische luchtvaartmaatschappijen meldden donderdag al dat de telefoons niet meer aangezet en opgeladen mogen worden tijdens hun vluchten.

In Nederland is de Galaxy Note 7 nog niet in de verkoop geweest. Het toestel zou eigenlijk vrijdag worden uitgebracht, maar de verkoopstart is tot nader order uitgesteld terwijl vervangende exemplaren worden geproduceerd.

Mensen die al een Note 7 hebben gekocht, bijvoorbeeld in de VS of Zuid-Korea, krijgen een nieuw exemplaar met een veilige accu.

Video: Galaxy Note 7 kan ontploffen, Samsung staakt verkoop