Huawei heeft de Nova gepresenteerd, een nieuwe midrange-smartphone met 5-inch scherm en volledig aluminium behuizing.

De Nova heeft met een Snapdragon 625 dezelfde processor als andere midrange-telefoons zoals de Xperia X. Het 5 inch-scherm heeft een full HD-resolutie.

De behuizing van het toestel is gerond aan de achterkant en beschikt net als de P9 over een glanzend witte of zwarte balk bovenaan de achterkant van het toestel waar de camera en flitser in verwerkt zijn. Met dit 'elegantere uiterlijk', zoals de fabrikant het noemt, lijkt Huawei zich vooral te richten op jonge vrouwen.

Het nieuwe toestel van Huawei beschikt verder over 3 GB werkgeheugen, 32 GB opslaggeheugen, een vingerafdrukscanner aan de achterkant en een 12 megapixelcamera aan de achterkant van het toestel. De accu gaat volgens het bedrijf twee dagen mee bij normaal gebruik, of vijf uur Pokémon Go-speeltijd, aldus de fabrikant.

Naast de Nova brengt het Chinese smartphonemerk ook een Plus-variant uit, die niet in Nederland verkrijgbaar zal zijn. De grotere smartphone beschikt ook over een iets grotere accu.

De Nova zal 399 euro kosten en is vanaf oktober beschikbaar in Europa.

Mediapad

Huawei toonde naast de nieuwe Nova-lijn ook de Mediapad Mp3, een 8,4 inch-tablet met een schermresolutie van 2560 bij 1600 pixels, wat neerkomt op 359 pixels per inch.

De M3 heeft een beeldschermverhouding van 16:10, en is daarmee voor een tablet vrij langwerpig. Het apparaat beschikt verder over een 5.100 mAh-accu. De tablet draait op Android 6.0 Marshmallow, met daaroverheen de EMUI-software van Huawei.

De MediaPad M3 is vanaf 349 euro beschikbaar, met 4GB werkgeheugen en 32 GB opslaggeheugen.