'Google schrapt Nexus-naam bij volgende eigen smartphones'

Google zou zijn aanstaande smartphones niet meer Nexus noemen, maar een nieuwe naam geven. Bovendien krijgen de toestellen een aangepaste Android-versie.

Sinds 2009 brengt Google zijn eigen smartphones, gemaakt door fabrikanten als LG, Huawei en HTC, uit onder de naam Nexus. De aanstaande nieuwe toestellen krijgen echter een nieuwe naam, zeggen bronnen tegen Android Central.

De nieuwe titel zou dichter moeten aansluiten bij de merknaam van Google zelf. Eerder meldde Android Police al dat Google het Nexus-logo op de nieuwe toestellen mogelijk zou vervangen door zijn eigen G-logo.

Aangepaste versie Android

Bovendien zouden de aanstaande toestellen een aangepaste versie van het nieuwe Android 7.0 Nougat bevatten. Dat is opvallend, want tot nu toe waren de Nexus-toestellen juist de enige telefoons die gegarandeerd een onaangepaste versie van Android gebruikten.

Het is niet duidelijk wat die vernieuwingen zullen zijn, los van een eerder uitgelekte nieuwe launcher. Daarbij vegen gebruikers het app-dock onder in beeld omhoog om bij hun volledige app-lijst te komen, meldde Android Police begin deze maand.

​Uitgesproken design

In juni zei Google-CEO Sundar Pichai tijdens de Recode Conference dat Nexus-toestellen een 'meer uitgesproken design' zouden moeten krijgen. "We gaan hopelijk meer functies aan Android toevoegen op Nexus-toestellen", zei Pichai toen.

De nieuwe Google-smartphones worden volgens geruchten gefabriceerd door HTC. De telefoons zouden in de formaten 5 en 5,5 inch komen, iets kleiner dan de huidige Nexus 5X en 6P.

Lees meer over:
Tip de redactie