Motorola beschuldigt Samsung van stelen 'always-on-display'

Motorola heeft concurrent Samsung beticht van het stelen van een van zijn smartphonefuncties. Het bedrijf vindt dat Samsung met zijn 'always-on-display' een Motorola-functie heeft gekopieerd.

Dat schrijft de Amerikaanse tak van Motorola op Twitter

In de tweet vraagt het bedrijf zich af in welk 'galaxy' (sterrenstelsel) het geaccepteerd is om de functies van een concurrent te stelen. 

Daarmee verwijst het bedrijf naar de Galaxy-telefoons van Samsung. In een hashtag refereert Motorola ook aan een always-on-display, de marketingterm die Samsung gebruikt voor de schermen van de Galaxy S7 en Note 7. Die geven altijd  de tijd en andere informatie weer, ook als de telefoon niet wordt gebruikt.

Motorola plaatste bij de tweet een foto van de nieuwe Z Droid-smartphone, die ook een constant actief scherm heeft. Het bedrijf introduceerde deze 'Active Display'-technologie in de eerste Moto X, die al in 2013 verscheen.

Verschillende Twitter-gebruikers wijzen er echter op dat Nokia zeven jaar geleden al Symbian-toestellen uitbracht met een constant actief display. Ook in het moderne smartphonetijdperk was Motorola niet de eerste die de functie introduceerde; dat was opnieuw Nokia, met de Windows-smartphone Lumia 925, die enkele maanden voor de Moto X verscheen.

Lees meer over:
Tip de redactie