Omzet T-Mobile daalt opnieuw ondanks stijgend aantal abonnees

T-Mobile heeft het aantal abonnees voor het vijfde kwartaal op rij zien stijgen. Maar de omzet van de provider blijft dalen.

De provider kreeg er 32.000 abonnementen bij, waarmee het totale aantal abonnees uitkomt op 2.857.000, zo bleek donderdagochtend uit de kwartaalcijfers van moederbedrijf Deutsche Telekom.

De omzet daalde met 11,9 procent ten opzichte van vorig jaar, tot 319 miljoen euro. De brutowinst daalde met 17,7 procent tot 102 miljoen euro. 

Vertrekkend directeur Mark Klein noemt het stijgende aantal abonnees "een duidelijk signaal" dat het bedrijf weer aantrekkelijker wordt bij de consument, al is hij minder tevreden over de omzetdaling.

Abonnementen

De gemiddelde abonnee van T-Mobile betaalde in het tweede kwartaal van 2016 nog 25 euro per maand voor zijn abonnement, waar dat een jaar eerder 29 euro was. Volgens T-Mobile groeit het aantal klanten bij budgetdochter Ben al vijf kwartalen op rij. Mogelijk heeft dat te maken met de lagere gemiddelde abonnementsprijs.

Met de komst van het eigen netwerk van Tele2 heeft T-Mobile er sinds eind vorig jaar een concurrent bij. Klein "ziet Tele2 op de markt", maar zegt zich geen wezenlijke zorgen te maken. "Zij profileren zich heel erg op het gebied van prijs, maar op het gebied van kwaliteit is er een duidelijk verschil waarop wij ons kunnen onderscheiden."

Het aantal prepaidklanten bij T-Mobile daalde verder, met 29.000 naar een totaal van 814.000.

Lees meer over:
Tip de redactie