De iPhone van Apple zal volgend jaar worden voorzien van een glazen behuizing. Assemblagebedrijf Foxconn werkt aan de technologie om dat mogelijk te maken.

Dat meldt het Japanse zakenblad Nikkei Asian Review woensdag op basis van anonieme bronnen.

Naar verwachting zal de eerstvolgende iPhone, die waarschijnlijk in september wordt gepresenteerd, er grotendeels hetzelfde uitzien als de iPhone 6S. De afgelopen vier jaar is de iPhone steeds voorzien van een behuizing van aluminium.

Volgens eerdere geruchten wordt in 2017 een iPhone gepresenteerd die veel grote veranderingen zal bevatten. Zo zou voor het eerst gebruik worden gemaakt van een OLED-scherm, dat een beter contrast biedt en bovendien energiezuiniger is.

Het afgelopen half jaar heeft Apple zijn smartphoneverkopen zien dalen, terwijl concurrent Samsung het dankzij het succes van de Galaxy S7 juist beter doet.

Onderzoeksbureau Kantar meldde woensdag wel dat de nieuwe iPhone SE de bestverkopende smartphone van het Verenigd Koninkrijk is geworden. De goedkopere iPhone doet het ook in de VS goed en zorgt ervoor dat het marktaandeel van Apple weer is gegroeid.