Samsung heeft dinsdag de Galaxy Note 7 gepresenteerd. De smartphone krijgt een groot scherm van 5,7 inch met gebogen randen.

De telefoon, die 849 euro gaat kosten, kan worden ontgrendeld met een irisscanner boven het scherm. Er is ook nog een vingerafdrukscanner aanwezig.

Qua specificaties en uiterlijk heeft de Note 7 veel weg van de eerdere Galaxy S7 Edge. Ook dat toestel had gebogen schermranden, maar op een kleiner formaat.

Stylus

Net als eerdere telefoons uit de Note-reeks wordt het nieuwste toestel van Samsung voorzien van een stylus, de zogenoemde S Pen. Daarmee kan op het scherm worden getekend en geschreven.

De stylus heeft verschillende nieuwe functies, waaronder de mogelijkheid om tekst op het scherm te vergroten of vertalen als hij erboven hangt.

Ook is het nu mogelijk om een notitie te maken terwijl de telefoon nog vergrendeld is. Dan kan bijvoorbeeld snel een boodschappenlijstje worden aangemaakt, op het vergrendelscherm van de Note 7.

Net als de S7 en S7 Edge is de Note 7 waterdicht. De interne specificaties van de toestellen zijn grotendeels gelijk, al heeft de Note 7 wel twee keer zo veel opslagruimte (64 GB). Verder is de accu iets groter. De Note 7 ligt vanaf 2 september in de winkel.

Eerste indruk: Galaxy Note 7 met vernieuwde stylus
Eerste indruk: Galaxy Note 7 met vernieuwde stylus

Gear VR

Samsung heeft ook een nieuwe versie van de mobiele virtualrealitybril Gear VR gepresenteerd. Deze werkt met USB-C, de oplaadstandaard die de Note 7 gebruikt.

Ook heeft de bril nu een iets ander uiterlijk en een iets groter gezichtsveld van 101 graden, waar dat eerder 96 graden was. Oudere Samsung-toestellen, zoals de S6, S7 en Note 5, kunnen ook met de nieuwe Gear VR overweg.