De Galaxy S7 Edge van Samsung is de bestverkochte Android-smartphone van het jaar. In de eerste helft van 2016 gingen al 13,3 miljoen exemplaren over de toonbank.

Dat meldt onderzoeksbureau Strategy Analytics dinsdag. De gehele top drie van bestverkopende Android-smartphones wordt door Samsung gemaakt.

Op plek twee staat de Galaxy J2, een budgettoestel dat niet in Nederland is verschenen. Het apparaat is onder meer in India te koop, voor omgerekend rond de 100 euro.

De Galaxy S7, zonder de gebogen schermranden van de Edge-variant, staat op plek drie met 11,8 miljoen verkochte exemplaren.

Bekijk onze videoreview van de Galaxy S7 Edge

iPhone

Samsung maakte onlangs al zeer positieve cijfers over het tweede kwartaal bekend. De winst van het Zuid-Koreaanse bedrijf steeg flink, mede door het succes van de S7. 

Vermoedelijk verkoopt de iPhone 6S nog altijd beter dan de individuele Samsung-modellen. Apple noteerde in de eerste helft van 2016 ruim 91 miljoen verkochte iPhones, al is niet precies bekend wat de verhouding is tussen de verschillende modellen. Apple zag zijn telefoonverkopen in de eerste helft van 2016 wel dalen ten opzichte van een jaar eerder.

Volgens Strategy Analytics gingen er in de eerste helft van 2016 ruim 577 miljoen Android-smartphones over de toonbank. Dat was 4,5 procent meer dan een jaar eerder.