Apple voegt meer dan honderd nieuwe en vernieuwde emoji toe aan het besturingssysteem iOS 10.

De verzameling nieuwe emoji is diverser en bevat meer vrouwelijke figuurtjes dan er voorheen waren. Zo zijn er bijvoorbeeld vrouwelijke sporters en vrouwen met een professionele baan te vinden, maakt Apple maandag bekend.

Ook zijn er nieuwe familiesamenstellingen toegevoegd, zoals alleen een moeder met zoon of een vader met twee kinderen. Gebruikers kunnen ook een emoji van een regenboogvlag en die van een waterpistool gebruiken.

Het nieuwe besturingssysteem van Apple komt in september uit. Mensen die meedoen aan de open bèta zullen de nieuwe emoji waarschijnlijk eerder zien.

Waterpistool

Het pistool-emoji is in iOS 10 vervangen door een knalgroen waterpistool. De reden daarvoor is niet bekend, maar mogelijk heeft dit te maken met de vele schietpartijen die recentelijk in het nieuws zijn geweest.

Op Android en andere platformen wordt de emoji nog altijd weergegeven als een 'normaal' pistool. In communicatie tussen verschillende besturingssystemen kan dat mogelijk voor verwarring zorgen.

Toetsenbord

Apple maakte eerder bekend veel meer met emoji te doen in iOS 10. Zo zal het QuickType-toetsenbord bij woorden suggesties voor emoji geven.

Met een emoji-toetsenbord wordt het zelfs mogelijk om woorden volledig te laten vervangen door emoji. De afbeeldingen worden bovendien in Messages groter weergeven als ze zonder tekst worden gestuurd.