LG Display, de beeldschermentak van het Zuid-Koreaanse bedrijf, investeert 1,99 biljoen won (omgerekend zo'n 1,6 miljard euro) om een nieuwe productielijn voor OLED-schermen op te zetten. 

De nieuwe fabriek moet in de tweede helft van 2018 gaan starten met de massaproductie en zou vier keer zo veel OLED-schermen per maand kunnen produceren als de huidige fabriek. 

Naar verluidt zal Apple, een belangrijke klant van LG Display, zijn iPhones vanaf volgend jaar uitrusten met OLED-schermen. 

OLED-schermen zijn energiezuiniger dan LCD-modellen en bieden bovendien betere zwartwaarden. Vergeleken met LCD-schermen zijn OLED-displays nog wel relatief duur om te produceren.

Omzet

's Werelds grootste producent van LCD-schermen zag de winst in het tweede kwartaal van 2016 ten opzichte van vorig jaar dalen met maar liefst 91 procent, naar 44 miljard won (35 miljoen euro). De omzet daalde met 13 procent naar 5,9 biljoen won (4,7 miljard euro). 

LG Display verscheepte in het tweede kwartaal van 2016 5,1 procent meer panelen, vergeleken met het vorige kwartaal. De gemiddelde prijs daalde wel, met 4 procent.