'Specificaties nieuwe Nexus-smartphones van HTC bekend'

Een aantal specificaties van een nieuwe Nexus-smartphone die HTC dit jaar op de markt brengt, is uitgelekt. Anonieme bronnen maken melding van een smartphone met 5,5 inch scherm en 4 GB werkgeheugen.

Het apparaat heeft de codenaam Marlin meegekregen, schrijft de site AndroidPolice donderdag. De smartphone wordt gemaakt door HTC en komt samen met een kleinere Nexus-smartphone, Sailfish, op de markt.

Marlin heeft volgens de bronnen een 5,5 inch amoled-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De processor is een quadcore, maar over het merk en type is nog niets bekend.

De smartphone heeft 4 GB werkgeheugen en een opslagruimte van 32 of 128 GB. De batterij heeft een capaciteit van 3450 mAh. Het toestel wordt opgeladen via een USB C-poort.

Ook heeft de Marlin aan de achterzijde een vingerafdrukscanner en een 12 megapixelcamera. Aan de voorkant zit een 8 megapixelcamera.

Sailfish

Het andere Nexus-apparaat zou nagenoeg dezelfde specificaties hebben. Het toestel is wel kleiner en heeft een amoled-scherm van 5 inch. De batterij is kleiner, met een capaciteit van 2770 mAh.

Ook de Sailfish wordt gemaakt door HTC. Het toestel heeft een Quadcore-processor met een kloksnelheid van 2.0 GHz. Zowel Sailfish als Marlin zouden zijn geoptimaliseerd voor Android Nougat.

Volgens AndroidPolice zijn de specificaties vernomen uit zeer betrouwbare bronnen. Wanneer de twee apparaten op de markt komen is niet duidelijk.

Lees meer over:
Tip de redactie