De specificaties van de nieuwe Galaxy Note 7-smartphone van Samsung zijn mogelijk gelekt. 

De informatie werd gelekt door Evan Blass, een techjournalist die vaker toestelinformatie vroegtijdig lekte op zijn Twitter-account Evleaks. Het is onbekend hoe hij de toestelspecificatis bemachtigd heeft.

Volgens Blass wordt de Galaxy Note 7 voorzien van een 5,7 inch QHD AMOLED-scherm en 64GB aan opslaggeheugen. Deze opslag kan met een microSD-kaart worden uitgebreid.

Achterop het toestel zou een 12-megapixelcamera zitten, terwijl voorop een 5-megapixelcamera gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld selfies. Het zou er op wijzen dat geruchten over een dubbele lenscamera toch niet kloppen.

Blass benadrukt ook eerdere geruchten over een irisscanner. Het is nog niet bekend hoe deze irisscanner gebruikt zal worden, maar vermoedelijk wordt de smartphone hiermee beveiligd. Het zou beteken dat alleen het oog van de telefoonbezitter de Note 7 kan ontgrendelen. 

Volgens eerdere geruchten zal Samsung de Galaxy Note 7 in augustus uitbrengen. Samsung slaat de Galaxy Note 6 over, zodat de naam gelijk is aan de Galaxy-hoofdreeks.