Een bedrijf dat in China een patentzaak won van Apple over het uiterlijk van de iPhone 6, verkoopt zelf al minstens een jaar geen smartphones meer.

Dat blijkt donderdag uit onderzoek van de Wall Street Journal naar het bedrijf Baili en het bijbehorende moederbedrijf Digione.

Vorige week oordeelde het Chinese patentenbureau in het voordeel van Baili in een zaak tegen Apple over het uiterlijk van de iPhone 6. Volgens het patentenbureau was de Apple-telefoon een kopie van de Baili 100c. 

Apple gaat in beroep tegen die uitspraak. Ondertussen blijven de iPhone 6 en 6 Plus gewoon verkrijgbaar in China.

Baili en moederbedrijf Digione hebben ondertussen meer leningen dan bezittingen, waardoor ze technisch failliet zijn. Drie geregistreerde kantoren van de bedrijven bestaan niet meer, zo bleek uit bezoeken van de Wall Street Journal.

Investeerder

Advocaat Andy Yang van Baili zegt dat de "noodzakelijke" afdelingen van het bedrijf nog actief zijn. Baili zou zelfs overwegen om ook de nieuwere iPhone 6S en 6S Plus in de patentzaak te verwerken.

Baili zelf verkocht meer dan een jaar geleden zijn laatste smartphone, die volgens oud-medewerkers en investeerders veel last had van bugs en hardwareproblemen als oververhitting.

De Chinese internetgigant Baidu blijkt een investeerder in Baili te zijn. Maar Baidu was niet tevreden over de manier waarop Baili het geïnvesteerde geld uitgaf en won een arbitrageprocedure. Het geld is echter nog niet terugbetaald.