'Apple kopieerde ontwerp iPhone 6 van Chinese smartphone'

Apple moet van het nationale Chinese patentenbureau stoppen met de verkoop van de iPhone 6 en 6 Plus in China. Het uiterlijk komt volgens het bureau te veel overeen met dat van de Chinese smartphone Baili 100c.

Baili heeft Apple in mei aangeklaagd en krijgt gelijk van het Chinese patentenbureau, meldt Forbes vrijdag. Apple is in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak. In de tussentijd mag de verkoop gewoon doorgaan.

"Apple's iPhone 6 en iPhone 6 Plus verschillen weinig van de Baili 100c. De verschillen zijn zo klein dat de gemiddelde consument ze niet ziet", oordeelde het patentenbureau.

Het bureau oordeelde dat de zaak daarmee onder de wet van patentenrechtenbescherming valt. Apple en leverancier Zonghfu zijn naar de rechter gestapt en eisen dat de uitspraak nietig wordt verklaard.

Volgens de twee bedrijven is de iPhone voldoende verschillend van de 100c. De rechtbank heeft de zaak aangenomen. Als de rechter oordeelt dat het patentenbureau gelijk heeft, dan zou het verbod op de verkoop van iPhones worden ingesteld.

Baili 100c

Baili 100c
Lees meer over:
Tip de redactie