'Nieuwe Samsung-telefoon krijgt LED-ring voor selfies en notificaties'

Samsung gaat een van zijn aanstaande smartphones voorzien van een LED-ring om de cameralens aan de achterkant van het toestel.

Die lamp, met de naam Smart Glow, moet de gebruiker onder meer informatie kunnen tonen over notificaties en het resterende accupercentage, meldt Galaxyclub donderdag op basis van anonieme bronnen.

Veel Android-toestellen hebben al een LED-lampje dat knippert als er een notificatie is. Met de ring om de camera zou deze functionaliteit worden uitgebreid. Gebruikers moeten zelf kunnen instellen op welke momenten het lampje moet worden geactiveerd.

Bovendien kan de Smart Glow-ring worden gebruikt bij het maken van selfies met de camera aan de achterkant van de smartphone. De ring gaat gloeien als het gezicht van de gebruiker zich precies in het midden van de foto bevindt.

Volgens SamMobile zal de aankomende Galaxy J2 zijn voorzien van de Smart Glow. Dat toestel wordt met name gericht op India. Het is onduidelijk of de functie ook op andere toestellen zijn opwachting zal maken.

Lees meer over:
Tip de redactie