'Galaxy S7 en S7 Edge bijna 25 miljoen keer verkocht'

De Samsung Galaxy S7 en S7 Edge zijn in totaal bijna 25 miljoen keer verkocht. De toestellen doen het beter dan hun voorgangers uit 2015.

Verwacht wordt dat eind juni de mijlpaal van 25 miljoen verkochte exemplaren wordt bereikt, melden het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap en Pulse News op basis van bronnen in in de industrie.

De S7 Edge, een duurder model van de S7 met een scherm dat gebogen is aan de randen, zou beter verkopen dan het basismodel. Dat zou de mobiele tak van Samsung dit kwartaal meer winst opleveren.

De afgelopen jaren had de smartphonetak van het bedrijf het juist moeilijk, onder druk van concurrenten uit China die goedkopere toestellen aanboden. Verwacht wordt dat de verkoopaantallen van Samsung dit jaar niet scherp zullen stijgen, maar dat er door het succes van de high-end-telefoons wel meer winst zal worden gemaakt.

Marktanalist Daishin Securities verwacht een operationele winst van 4,27 biljoen won (3,2 miljard euro) in het tweede kwartaal. Dat is ruim anderhalf keer zo veel als een jaar eerder.

Lees meer over:
Tip de redactie