Uitbreidbare smartphones Moto Z en Moto Z Force aangekondigd

Lenovo heeft donderdag de Moto Z en Moto Z Force aangekondigd. De smartphones kunnen aan de achterzijde worden uitgebreid met modules, Motomods genoemd.

De smartphones kunnen worden uitgebreid met bijvoorbeeld een JBL-speakermodule, een projectormodule of een batterijmodule. Daarvoor hoeft de smartphone niet te worden uitgezet of de batterij te worden vervangen.

Lenovo werkt samen met andere technologiebedrijven voor nieuwe modules, maakte het bedrijf bekend tijdens de conferentie Lenovo Tech World donderdag. De Moto Z-toestellen zijn vanaf september verkrijgbaar in Europa.

De Moto Z is uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 820-processor en heeft 4 GB werkgeheugen. De batterij is 2600 mAh.

Moto Z

Het toestel heeft een scherm van 5,5 inch met een QHD-resolutie. De smartphone is verkrijgbaar met 32 GB en 64 GB opslagruimte, uitbreidbaar met SD-kaartjes.

Aan de achterkant heeft het toestel een camera van 13 megapixel en een vingerafdrukscanner. De Moto Z heeft een volledig metalen behuizing en is 5,2 millimeter dik.

Uitbreidbare Moto Z-serie

Moto Z Force

De Z Force is een opgevoerde versie van de Z met een camera van 21 megapixels. Het scherm is daarnaast shatterproof en het toestel heeft een batterij van 3500 mAh.

De batterij gaat volgens Lenovo maximaal 30 uur mee. Dankzij een snelle laadtechniek kan het toestel in 15 minuten voor de helft worden opgeladen.

Mods

Aan de achterzijde van de smartphones kunnen modules worden geklikt. Een voorbeeld daarvan is een JBL-speaker met een extra batterij voor maximaal 10 uur speeltijd.

Een extra batterijmodule verlengt de gebruikstijd van de smartphones met maximaal 22 uur. Een derde module die werd getoond is een projector waarmee video tot 70 inch kan worden geprojecteerd. Ook in die module is een extra batterij opgenomen.

Lees meer over:
Tip de redactie