Lenovo onthult Tango-telefoon Phab 2 Pro voor augmented reality

Technologiefabrikant Lenovo heeft de Phab 2 Pro gedemonstreerd, een telefoon die gebruikmaakt van Googles Tango. 

Dat deed de computermaker tijdens een presentatie op de Lenovo Tech World 2016. De Phab 2 Pro is de eerste consumententelefoon die gebruikmaakt van Tango, dat voorheen bekendstond als Project Tango.

Met Project Tango kunnen smartphones 3D-ruimtes scannen en navigeren, zodat er augmented reality-elementen in de echte wereld via de camera worden getoond. 

De Phab 2 Pro heeft achterop een 16 megapixelcamera, een speciale dieptecamera en een bewegingstrackingcamera. De camerasensoren worden gebruikt om de omgeving speciaal voor augmented reality te analyseren.

Augmented reality

In een demonstratie liet Google zien hoe de smartphone met zijn camera's objecten in de echte wereld kan onderscheiden. Zo ziet de Phab 2 Pro bijvoorbeeld waar meubels in een kamer staan, wat voor objecten bewegen en waar de muren zijn.

Door de kamer te scannen kan Tango informatie over een kamer delen. Zo weet het toestel bijvoorbeeld hoe hoog de muren of ruimte in een woonkamer zijn. Daarnaast kan het toestel virtuele spellen in de echte wereld tonen via het smartphonescherm.

In een demonstratie was te zien hoe een ruimte in een fantasielandschap kan veranderen. Door rond te lopen met de smartphone is het mogelijk om dit landschap te verkennen. 

De Phab 2 Pro heeft voorop een 8 megapixelcamera. De ingebouwde 4050 mAh-batterij houdt het volgens Lenovo 15 uur vol. De telefoon zal vanaf september voor 499 Amerikaanse dollar wereldwijd worden verkocht. Een Nederlandse prijs is nog niet bekendgemaakt.

Video: Phab 2 Pro eerste smartphone die werkt met Tango

Buigbare schermen

Lenovo heeft ook een buigbare smartphone en tablet gedemonstreerd, die op meerdere manieren gebruikt kunnen worden. 

De flexibele telefoon kan in een armband worden veranderd, zodat hij ook zonder broekzakken meegedragen kan worden. De tablet is dubbel te vouwen, waardoor hij verandert in een handzamere telefoon. 

Volgens geruchten werkt Samsung aan vergelijkbare toestellen die ook gebogen kunnen worden.

De buigbare toestellen zijn prototypes. Het is nog onduidelijk wanneer Lenovo deze technologie in de praktijk zal gebruiken.

Lees meer over:
Tip de redactie