In navolging van Apple wijzigt ook Google de manier waarop ontwikkelaars geld kunnen verdienen aan abonnementen in de appwinkel Google Play.

Apple kondigde woensdag aan dat abonnementen in het vervolg kunnen worden aangeboden door apps in alle categorieën. Eerder waren abonnementen alleen beschikbaar in media-apps, die bijvoorbeeld toegang boden tot video's, muziek of kranten.

Waar Apple normaal 30 procent van alle inkomsten uit zijn App Store opstrijkt, zal dat bij abonnementen anders zijn. Als klanten een jaar lang zijn geabonneerd, krijgt Apple in het vervolg nog 15 procent van de inkomsten en krijgt de ontwikkelaar de resterende 85 procent.

Google gaat die inkomstenverdeling ook invoeren, stellen bronnen tegen Recode. In de appwinkel Play zal Google altijd 15 procent van de abonnementsinkomsten innen, niet alleen nadat gebruikers al een jaar een abonnement hebben.

Volgens Recode heeft Google het nieuwe model al een tijd lang getest. Het is nog onduidelijk wanneer de wijziging voor alle ontwikkelaars wordt doorgevoerd.