Samsung zou zijn nieuwe phablet Galaxy Note 7 gaan noemen. Dat zou betekenen dat de Zuid-Koreaanse elektronicagigant de Galaxy Note 6 overslaat.

De bedoeling is dat de discrepantie tussen de smartphonelijn Galaxy S en de phabletlijn Galaxy Note daarmee wegvalt. De Galaxy S-lijn is momenteel aan de Galaxy S7 toe.

Het zou de eerste keer zijn dat Samsung een cijfer overslaat in de benaming van zijn apparaten. "Als we hem de Galaxy Note 6 noemen, lijkt dat in vergelijking met de Galaxy S7 alsof het een verouderd model is", zegt een anonieme Samsung-medewerker tegen ETNews.

iPhone

Met het overslaan van de 6 wordt de Galaxy Note-serie ook gelijkgetrokken met iPhones, waarvan de komende versie hoogstwaarschijnlijk ook van het cijfer 7 vergezeld gaat. Mogelijk wil Samsung op die manier beter concurreren met de verwachte iPhone 7 Plus.

De Galaxy Note 7 zou in augustus van dit jaar uit komen. De officiële onthulling van de Samsung Galaxy Note 6 is vermoedelijk vlak voor de lancering. Volgens de geruchten krijgt het apparaat van een USB-C-aansluiting, wordt het stof- en waterbestendig en komt er mogelijk een irisscanner in.