Apple heeft niet gezorgd voor een vergoeding voor klanten die hun iPhone onbruikbaar zagen worden door de 'error 53-bug' die de telefoons eerder dit jaar plaagde.

Een rechtszaak die verschillende klanten aanspanden tegen Apple moet daarom worden voortgezet, schrijven de aanklagers in rechtbankdocumenten waar The Register woensdag over schrijft.

Apple wilde de zaak eerder deze maand laten opschorten, omdat de iPhone-bug door middel van een update was verholpen en omdat klanten die hun iPhone lieten repareren daarvoor werden vergoed.

Error 53 was een foutmelding die op sommige iPhones verscheen nadat ze buiten Apple om een reparatie hadden gehad. De foutmelding maakte iPhones geheel onbruikbaar.

De aanklagers stellen dat Apple onvoldoende heeft gedaan om klanten die kosten hebben gemaakt terug te betalen. Er bestaat weliswaar een Apple-website waarop staat dat Apple-klanten om een vergoeding kunnen vragen, maar het bedrijf heeft zijn klanten niet actief benaderd.

"Behalve een vage referentie naar het vragen van een vergoeding bij Apple, ontbreekt het op de website aan details over het vermeende vergoedingsprogramma", aldus de aanklagers. Op 16 juni vindt weer een zitting plaats in de rechtszaak.