Apple heeft leveranciers gevraagd dit jaar 72 tot 78 miljoen exemplaren van de iPhone 7 te produceren. Dat is veel meer dan dan de 65 miljoen die marktanalisten hadden voorspeld.

Het is de grootste order voor nieuwe iPhones in twee jaar, bericht de financiële nieuwssite Barron's Asia maandag. De site baseert zich op de Taiwanese Economic Daily.

Op de beurzen in Azië werd positief gereageerd op het nieuws. Toeleveranciers van Apple en samenstellers van iPhones zagen hun marktwaarde groeien met ruim 2 tot 10 procent.

Foxconn blijft de belangrijkste samensteller voor Apple, terwijl ook het Taiwanese Pengatron zich daarmee zal bezighouden.

Verwacht wordt dat het marktaandeel van beide bedrijven zal groeien, omdat ze ook dual camera's en glazen behuizing produceren. Volgens geruchten heeft de iPhone 7 zowel die nieuwe camera als een glazen achterkant.

Aandeel Apple

Marktanalisten verwachten ook dat Apple het beter gaat doen op de beurs, nadat de aandelen flink in waarde daalden vanwege tegenvallende iPhoneverkopen.

Naar verwachting zullen dit jaar meer mensen met een oudere iPhone overstappen op de iPhone 7. De meeste iPhones die zijn verkocht, zo'n 120 miljoen, zijn twee jaar of ouder. Veel mensen stappen na zo'n periode over op een nieuw toestel. Ook doet de iPhone SE het in de verkopen waarschijnlijk beter dan verwacht.