Motorola kondigt Moto G4 en G4 Plus aan

Motorola heeft twee nieuwe smartphones in de Moto G-reeks aangekondigd.

De Moto G4 en G4 Plus hebben allebei een 5,5 inch 1080p-display, een Snapdragon 617-processor, 2GB RAM-geheugen en een 3.000 mAh-batterij. De accu kan volgens Motorola sneller worden opgeladen dan bij gebruikelijke batterijen. 

De toestellen onderscheiden zich van elkaar door de camera's. De G4 heeft een 13 megapixelcamera, terwijl op de G4 Plus een 16 megapixelcamera met een diafragma van f/2.0 zit. Deze betere camera maakt gebruik van een laser om automatisch scherp te stellen en heeft een sensor met grotere pixels.

De G4 Plus is ook voorzien van een vingerafdruksensor, die op de gewone G4 niet aanwezig is. De toestellen hebben allebei 16GB aan opslag - het dubbele van de 8GB in de vorige generatie Moto G-smartphones.

De nieuwe Moto G-toestellen worden vanaf juni in Nederland verkocht. De Moto G kost 229 euro, de Moto G Plus gaat voor 269 euro over de toonbank.

Lenovo

Daarnaast brengt moederbedrijf Lenovo de eerste smartphone onder eigen naam uit in Nederland. De Lenovo K5 is met een adviesprijs van 179 euro een budgetmodel en komt eind mei uit in Nederland.

Het toestel heeft een schermbreedte van 5 inch en is verder voorzien van een 13 megapixelcamera aan de achterkant en een camera met 5 megapixels aan de voorkant.

Lees meer over:
Tip de redactie